Vertalen

Vertalen

Schmitz Vertalingen is gespecialiseerd in Duitse vertalingen. Wij vertalen Nederlandse en Engelse teksten voor een brede groep van klanten en op diverse vakgebieden naar het Duits. Bij het vertalen maken wij gebruik van een archief en specifieke vertaaltools die de consistentie van de teksten waarborgen en ook de snelheid van het vertaalproces ten goede komen.

Beate Schmitz, oprichter en eigenaar, heeft Duits als moedertaal en beschikt over brede vakkennis en ruime ervaring als vertaalster.

Voor vertalingen vanuit en naar andere talen (vooral Engels, Nederlands en Frans) werken we samen met betrouwbare en gekwalificeerde vertalers. Deze vertalers zijn allemaal “native speakers”; dat wil zeggen dat hun moedertaal de taal van de vertaling is.

Specialismen:

Schmitz Vertalingen verzorgt vertalingen voor diverse sectoren. De meest relevante vakgebieden zijn zakelijke dienstverlening, recht, economie, accountancy, toerisme en agrarische sector. Maar ook voor teksten op andere gebieden kunt u bij ons terecht!

Tone of voice:

Voor een goede vertaling is meer nodig dan alleen kennis van de (vak-)taal. Ook de cultuur van een land, de doelgroep van de tekst en het taalniveau zijn belangrijk. Al deze aspecten komen samen in een adequate en doeltreffende vertaling met de juiste ‘tone of voice’.

Offerte op maat:

Voor een offerte op maat kunt u graag contact met ons opnemen. U ontvangt dan z.s.m. een offerte met een concurrerende prijs en korte levertijd.

Beëdigde vertalingen

Een beëdigde vertaling kan nodig zijn als een document in een ander land rechtsgeldig moet zijn. Daarbij gaat het vaak om vonnissen, verklaringen van erfrecht, dagvaardingen en andere juridische documenten, bijvoorbeeld een Nederlands vonnis dat in een ander land uitgevoerd moet worden of een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) voor een instantie in het buitenland. De beëdigde vertalingen zijn internationaal rechtsgeldige documenten.

Beate Schmitz is als beëdigd vertaalster ingeschreven in het Register Beëdigde Tolken en Vertalers (RBTV). Deze inschrijving is een voorwaarde voor het vervaardigen van beëdigde vertalingen. 

Voor nadere informatie over beëdigde vertalingen (procedure, voorwaarden en tarieven) kunt u graag contact met ons opnemen.